Grane J18 kvalifisert til Lerøyserien

Granes Jenter 18-lag kvalifiserte seg i helgen til den nasjonale Lerøyserien. Det innebærer at de får spille mot mange av de beste J18-lagene i Norge det neste halvåret. Vi gratulerer både spillere og trenere med bragden, og ønsker masse lykke til! Vi heier på dere!

Under kan dere lese trener Fredriks Hokstads tanker om kvalik-helgen. Ingen tvil om at dette betyr mye!

Vi ankommer Skedsmohallen i Lillestrøm med både spenning og en aning vemodighet. Vemodighet fordi vi røk på et surt tomålstap i første kvalik og spenning fordi vi vet vi må ha 2 av 2 seiere for å gå videre til Lerøyserien, noe som kanskje er den gøyeste og gjeveste serien for en gjeng med 18-årige håndballglade jenter.

Første kamp er mot Kjøkkelvik, et lag som vi vet ingenting om og som hadde en tøff første kvalik mot gode lag. Vi starter med mye nerver og det tar tid før vi kommer inn i rytmen som vi ønsker. Vi gjør en grei jobb bakover og har en god kontroll inn til pause. Etter pausen faller vi dessverre ned på Kjøkkelvik sitt tempo og lar dem styre for mye av spillet. Vi henter oss inn igjen helt på slutten og avslutter med en 6-målsseier. Vi er glade, men ikke fornøyde. Vi må heve oss mot Lillestrøm som også vant mot Kjøkkelvik i deres første kamp.

Det Lillestrøm har fått i fordel av en god pause mellom deres første og andre kamp, samt at de har hjemmefordelen, tar vi igjen på ren vilje og en intensitet vi vet vi innehar og som vi ønsket å få frem. Lillestrøm har kjappe spillere og en skytter som har utmerket seg i deres andre kamper. Vi legger en umiddelbar demper på skytteren deres og styrer kampen fra første stund. Vi skrur opp tempoet og Lillestrøm henger ikke med, selv med en god heiagjeng på siden som driver de frem. Jeg vil også benytte denne anledningen til å si at også her var vi best, da vi hadde en god heiagjeng som hadde tatt turen bort og som helt klart var en stor del av at vi kunne holde oppe intensiteten! Vi går til pause med en komfortabel 8-målsledelse.

I andre omgang møter vi et desperat Lillestrøm som kommer ut på banen som sultne ulver og skrur opp alt av tempo og intensitet! De legger om til to frimerker og spiller et 7 mot 6 i etablert angrep. Jentene våre blir litt tatt på sengen og Lillestrøm klarer å hente inn noen mål. Vi tar derimot utfordringene på strak arm og beholder roen og klarer å holde oss oppe på et godt nivå.

Selv om Lillestrøm får et glimt av håp, i tillegg til at en kan undre om også dommerne synes det ble litt for stor ledelse da det virket som alt gikk i mot oss, så gir jentene virkelig alt og kaster seg etter ballen og enhver mulighet for å score mål. Etter kampen står vi igjen med en 4-målsseier, skrubbsår, hoven leppe og en gjeng med slitne, men utrolig glade jenter. Og når oppkvinnen vår får tårer i øynene, så oppsummerer det godt hvor fornøyd trenerteamet var med innsatsen, viljen og lagseieren hos de gode jentene våre idag.

Jeg er veldig glad for å få muligheten til å trene og lede så flotte jenter. I dag er jeg og resten av trener-teamet veldig stolte, og vi gleder oss til å la jentene få bryne seg i Lerøyserien i år også.

Fredrik Hokstad
Trener